Pazar günleri blogda Yemek günü olsun.İlk olarak çiğ köfte ile başlıyalım.Dürüm olarak da yendiğinde de kıvırcık ile yendiğinde de müthiş bir lezzet.
M a l z e m e l e r
100 gr. çiğ köftelik et,
200 gr. çiğ köftelik bulgur,
5 diş sarımsak,
30 gr. kuru soğan,
150 gr. biber salçası,
50 gr. domates salçası,
1 çay kaşığı nane,
1 çay kaşığı kimyon,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı yenibahar,
3 çay kaşığı pulbiber,
100 gr. yeşil soğan,
1 adet maydanoz.
HAZIRLANIŞI:
Önce salçalar bulgur, baharatlar birbirine katılır. Sarımsaklar iyice ezilerek ince doğranmış soğanla yoğurulur. Sonra çiğ köftelik et katılarak iyice yoğurulur. Soğan ve maydanoz ince ince doğranır hazırlanmış olan çiğ köftenin içine ilave edilir 3-5 dk. yoğurulur. Sonra köfte şeklinde sıkarak servis yapılır.
İyi Bayramlar.
14 yıl önce
olaya direkt girmişsin ya
YanıtlaSilçiğ köfte!
ne de güzeldir lavaş ve marul arasında.daha sonra sıkarsın limonu
bir güzel de sararsın.
ne yenir be!
ağzımın suyu aktı resmen :D
keşke biz de yapabilsek :(
:)
YanıtlaSilher hafta çiğ köfte yiyince direk o konudan başladım bende :)
yapabilsem cok güzel olurdu tabi :)