1 Şubat 2009 Pazar

Mantı



Mantı Malzemeler

400 gr Manti hamuru


(250 g kiymadan hazirlanmis iç ile doldurulmus)


750 gr yogurt sosu 2 çorba kasigi


Mantı Yapılış tarifi

Bir tencereye 8-10 su bardagi su koyun, 1 çorba kasigi tuz katin.

Suyu bir tasim kaynatin.

Su kaynayinca mantilari 3-4 parti halinde,her defasinda yaklasik 2 su bardagi dolusu manti

olacak kadar,kaynar suya atip, hafif diri kalacak biçimde 10-12 dakika haslayin.

Delikli kepçe ile sularini iyice süzdürerek bir kaba aktarin.

Sicak olarak bir kenarda bekletin.

Yogurt sosunu küçük bir tencereye koyun.

Bu tencereyi rahatça alabilecek büyüklükte bir baska tencereye ise yariya kadar kaynar su

koyun. Yoğurt sosunun bulundugu tencereyi,büyük olanin içine oturtup, agır ateste yoğurt

sosunu ilindirin.

Mantilari önceden isitilmis çukur tabaklara aktarin.

Üzerlerine ilik yoğurt sosunu dökün.

Küçük bir sahanda kalan 2 çorba kasigi margarini eritin.

Yag kizinca kirmizibiberi ekleyip iyice karistirin.

Biberli yağı yoğurt sosunun üzerine gezdirip, mantiyi sıcak olarak servis yapin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder